Tüm Üyelere 2000 TL Üzeri Kargo Bedava
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Yukarı
Ürünleri Filtrele
Ürünleri Filtrele
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Filtre
Tükenenleri Gösterme
Toplam 833 ürün bulunmaktadır.
Ürün Fotoğrafı
Ürün Adı
Marka
Açıklama
Datasheet
Alt Kategori
Fiyat
İşlem

Smd Kondansatör Nedir?

İki iletken plaka arasına, yalıtkan maddenin konulması ile oluşan devre elemanlarına, kondansatör denilmektedir. Elektrik enerjisini, elektrik alanında depolamak için kullanılan ve elektrik elektronik devre elemanı olarak bilinen kondansatörler, kullanılan yalıtkan maddenin türüne göre sınıflandırılmaktadırlar. Bu maddeler, hava, mika, seramik ve daha başka maddeler olmakla beraber, kondansatörler bu maddelere göre isim almaktadırlar. Peki, bu sınıflandırma içerisinde yer alan smd kondansatör nedir, hangi maddeyi içermektedir?

Smd kondansatör ya da diğer adıyla smd kapasitör, seramik ve elektrlit kondansatörlerin, sabit ayarlı çeşitleri içerisinde yer alan devre elemanlarındandır.

Smd Kondansatörlerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Kondansatör çeşitleri içerisinde yer alan smd kondansatör elemanlarının kullanım alanları genellikle güç kaynağı devreleri ve ses devrelerinde, ayırma işlemleridir.

Smd Kondansatör Özellikleri Nelerdir?

Sabit ayarlı Smd kapasitörler;

Kapasite değeri harflerle, çarpan değeri rakamlarla gösterilmektedir.

Mika ve mercimek kondansatörlerin değerleri ile üretilmişlerdir.

Çok katmanlı elektronik devre kartlarına, yüzey temaslı olarak monte edilecek biçimde üretilmişlerdir.

Smd kondansatör okuma kriterleri, markalara göre farklılık göstermektedir.

Kutuplu ve çok yüksek kapasiteli kondansatörlerdir.

Belirtilen bu özellikler dâhilinde aradığınız kondansatör seçenekleri için Arkotek Elektronik’in ürün satış sayfasını inceleyebilirsiniz.

Smd Kondansatör Okuma Nasıl Gerçekleştirilir?

Smd kondansatörlerin üzerinde yer alan rakamlar, kapasitörün çalışma gerilimini ve kapasitesini belirlemektedir. Örneğin, Arkotek Elektronik smd kondansatörlerinden 47UF 50V çeşidi için çalışma kapasitesi 47, gerilimi ise 50 olarak belirmektedir. Markalara göre farklılık gösteren smd okuma için ise Panasonic  16uF 16V, Arkotek Elektronik 47uf 50V gibi farklı kumalar yapılmaktadır. 

Smd Kondansatör Ölçümü Nasıl Belirlenir?

Kapasitörler; performans, güvenli ve kaliteli kullanım ile beraber, beliren herhangi bir aksaklığın tespiti ve giderilmesi için, ölçüme tabi tutulan devre elemanlarıdır. Kondansatörlerin ölçümü, kondansatör yerinden çıkarılarak, ölçüm aleti ile yapılmaktadır.  Bu ölçüm aletleri, dijital ve analog ölçüm aleti olarak belirmektedir. Smd kapasitörlerinin ölçümü de yine bu ölçü aletleri ile gerçekleştirilmektedir. Kondansatör değerleri için en ideal ölçüm aleti ise analog ölçüm aletleridir. Analog ölçüm aletleri, dijital ölçüm aletine nazaran daha güvenli bir ölçüm cihazıdır. Arkotek Elektronik’te, test ölçüm cihazları kategorisinde yer alan seçenekler ile gerekli olan analog ya da dijital ölçüm cihazlarını temin edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.