Tüm Üyelere 2000 TL Üzeri Kargo Bedava
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Yukarı

Motor Sürücü Çeşitleri

Ürünleri Filtrele
Ürünleri Filtrele
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Filtre
Tükenenleri Gösterme
Toplam 3 ürün bulunmaktadır.
Ürün Fotoğrafı
Ürün Adı
Marka
Açıklama
Datasheet
Alt Kategori
Fiyat
İşlem

Yazı içerisinde, çeşitli ekipmanlarla donatılan motor sürücü nedir, ne için kullanılır, motor sürücülerinin çeşitleri nelerdir gibi soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

Motor Nedir?

Herhangi bir enerji türünü, makine enerjisine dönüştüren aygıtlara motor denilmektedir. Gündelik yaşamın, iş hayatının bir parçası olan pek çok cihaz motor gücüyle çalışmaktadır. Mtrlar farklı çeşitlere sahip parçalardır.

Motor Çeşitleri Nelerdir?

Farklı özellikler ve yapılara sahip olan motor çeşitleri şu şekildedir:

Step Motor: Elektrik enerjisini, dönme hareketi ile fiziksel enerjiye dönüştüren, açısal konumları, adım adım değiştirebilen, elektromekanik motorlardır. Farklı çeşitleri bulunan bu motorlar için gereksinim duyulan güç faktörü önemlidir. Yazıcılar, fabrika otomasyonları, çiziciler, gıda paketleme endüstrileri gibi farklı alanlarda, step motor sürücü devresi kullanılmaktadır. Redüktörsüz motor ve redüktörlü step motor olarak seçenekleri mevcuttur.

Redüktörlü Motor: Motorlarda devir – güç ayarını yapmamızı sağlayan dişli sistemlerdir.

Redüktörsüz Motor: Yüksek devir gerektiren mekanizmalarda kullanılan motorlardır.

Servo Motorlar: 1 dakikalık hız bölgelerinin altında dahi kararlı çalışan mortlardır. Hız moment kontrolü yapabilen bu motorlar, hassas takım tezgâhlarında ilerleme hareketleri için kullanılan motorlardır. Servo motor kontrolü tork kontrol komutundan alınan bilgi ile yapılır.

Motor Sürücü Nedir?

Herhangi bir elektrik enerji formunu, mekanik enerjiye çeviren kuvvet makinelerine, motor denilmektedir. Her bir motorun çalışmasını ise sürücüleri sağlamaktadır. Yani motorlar, sürücüleri ile birlikte çalıştırılırlar. Peki motor sürücü nedir? Motor sürücü faz sayısına göre farklılık gösteren, asenkron motorların hızını, frekans değiştirerek ayarlayabilen elektriksel ekipmanlardır. Ayrıca, motor sürücüler, hız kontrolü yapabilen, haberleşme özelliği ile beraber, kontrol ve üstün koruma nitelikleri bulunan ekipmanlardır.

Motor Sürücüler Hangi Amaçla Kullanılır?

Motor sürücüleri, mekanik ekipman yüklerini çalıştıran motorlar için, ideal olan motor torku ve motor hızını kontrol etmek amacıyla kullanılır. Ayrıca ana güç kaynağından gelen gerilimi, değişken bir gerilime dönüştürmek için kullanılmaktadırlar. Motor sürücüleri bu kontrolü, durdurma ve başlatma gibi kontrolleri, kontrol kartları sayesinde yapar. Motor sürücü kartı, farklı voltaj aralıklarını destekleyen tasarımlardır. Bu kartlar, motor sistemlerini sorunsuz çalıştırmak için gerekli ekipmanlardır.

Motor Sürücü Kartı Çeşitleri Nelerdir?

Motorların hızını, gerilimini kontrol eden sürücü kartları, farklı çeşitlilikler göstermektedir.

Motor sürücü kartları, DC motor sürücüleri, step motor sürücü, Bldc motor sürücü, L28n motor sürücü, çift motor sürücü kartı gibi seçenekleri içermektedir. Arkotek Elektronik’te aradığınız tüm motor sürücü kartlarını, ihtiyaçlarınız doğrultusunda temin edebilirsiniz.

Motor Sürücü Çeşitleri Nelerdir?

Motor sürücüler, taşıdıkları teknik özelliklere göre değerlendirilen, tercih edilen ekipmanlardır. Koruma sınıfları, kontrol paneli özellikleri, giriş çıkış sayıları, EMC uyumlulukları, parametre özellikleri gibi ayrıntılarla çeşitlilik gösterirler.

Arkotek Elektronik, servo motorlar, redüktörlü motorlar gibi farklı seçenekleri ve tüm devre elemanlarını uygun fiyatlar ve kolay ödeme seçenekleri ile sizlere sunmaktadır. SG90 Servo motorlar, 28 BYJ-48 Redüktörlü step Motor ve sürücüleri gibi pek çok seçeneği Arkotek Elektronik ile temin edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.