Tüm Üyelere 2000 TL Üzeri Kargo Bedava
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Yukarı

Kontaktör Modelleri

Ürünleri Filtrele
Ürünleri Filtrele
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Filtre
Tükenenleri Gösterme
Toplam 960 ürün bulunmaktadır.
Ürün Fotoğrafı
Ürün Adı
Marka
Açıklama
Datasheet
Alt Kategori
Fiyat
İşlem

Kontaktör Nedir?

Elektrik güç devresini anahtarlamak için kullanılan, elektrikle kumanda edilen ve bir çeşit elektrik anahtarı olan devrelere kontaktör adı verilmektedir. Bobine elektrik verildiğinde kapalı kontaklar açılır ya da açık kontaklar kapatılır. Kontaktör de bu açma kapama işlemini gerçekleştirir. Bununla beraber, yardımcı işlevlerde kullanılan anahtarlar mevcuttur. İşlevsel olarak kumanda, sinyal ve uyarı amaçlı kullanılan, düşük akım taşıma kapasitesine sahip bu anahtarlara da yardımcı kontaktör adı verilmektedir.

Kontaktörlerin Çalışma Prensibi Nedir?

Kontaktörlerin çalışma prensibi şu şekildedir: Röle girişinde yer alan bobin enerjilendirilir. Bu şekilde oluşturulan manyetik alan ve röle çıkışlarındaki, normalde açık ya da kapalı olan başlangıç pozisyonundaki kontaklar, konum değiştirir. Bu kontaktörlerin çalışma devresidir. Kontaktörler, röle çalışma prensibi ile çalışan ve anahtarlardır farklı parçalardan oluşan parçalardır.

Kontaktörlerin Ana Parçaları Nelerdir?

Kontaktör parçaları, ana kontaklar, hareketli kontaklar, sabit kontaklar, bobin, nüve, dış kasa, bobin terminalleri, ark boşaltma kanalları olarak sıralanabilir.

Kontaktör Çeşitleri Nelerdir?

Kontaktörler, akım cinsine göre kontaktör, imalat durumuna göre kontaktörler olarak iki farklı çeşitle ve devrelerine göre sınıflandırılırlar. Kontaktör çeşitleri üzerinde iki devre bulunmaktadır. Bu devreler uyartım ve kontak devrelerdir. Kontaktör 12V, 24V kontaktör veya 220V kontaktör uyartı devresinde, 220V ve üzerindeki gerilimler ise kontak devrelerde kullanılmaktadır. Yapısal özellikleri baz alındığında ise kontaktörler, 3 çeşit olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mekanik Kontaktörler: Bu kontaktörler, demir nüve ve bobin ile oluşturulmuş anahtar çeşitlerindendir. En çok kullanılan ve en basit kontrol sistemlerinden biri mekanik kontaktörlerdir.

Elektronik Kontaktörler: Yapısında mekanik hareketli parça bulundurmayan, tamamen elektriksel çalışma sistemine sahip devre elemanlarıdır.

Vakum Kontaktörler: Olası yanma ve patlamalara karşı sistemi koruyan bir sisteme sahip olan kontaktörlerdir.

Farklı özelliklerde ve farklı içeriklere sahip kontaktörler için Arkotek Elektroniğin ürün katoloğunu inceleyebilirsiziniz.

Kontaktör Kullanım Alanları Nelerdir?

Kontaktörler, elektrik motorlarında, aydınlatma, ısıtma, kapasitör sıraları, termal buharlaştırıcılar ve diğer elektrik yüklerini kontrol etmek üzere kullanılan parçalardır.

Arkotek Elektronik Kontaktör Model Fiyatları Nelerdir?

Arkotek Elektronik kontaktör modelleri, farklı kapasiteleri, çalışma devreleri ve kullanım alanına göre fiyatlandırılarak satışa sunulmaktadır. 5 TL ile 250 TL arasında bir fiyatla satışa sunulan kontaktörler, avantajlı ödemeler ve kontaktör fiyatları için siz de Arkotek’in ürün kategorisini inceleyebilirsiniz. HLS-14F3L-DC12V Çift kontak röle, tek kontak ve röleler, düğme ve kadranlar, switch anahtarlar gibi daha pek çok elektromekanik parçalar için Arkotek Elektroniği ziyaret edebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.