Tüm Üyelere 2000 TL Üzeri Kargo Bedava
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Yukarı
Ürünleri Filtrele
Ürünleri Filtrele
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Filtre
Tükenenleri Gösterme
İlgili kategoriye ait ürün bulunmamaktadır.
Ürün Fotoğrafı
Ürün Adı
Marka
Açıklama
Datasheet
Alt Kategori
Fiyat
İşlem

Encoder Nedir?

Encoder, diğer bir ifadeyle sinyal üreticiler olarak bilinen cihazlardır. Bu cihazlar, bir milin, dönme ya da ötelenme hareketine karşılık, sayısal yani dijital bir elektrik sinyali üreten, elektromekanik cihazlar olarak tanımlanmaktadır. Encoderler, ortamdaki değişiklikleri algılamak ve aldığı bilgiyi elektronik olarak iletmek için kullanılmaktadır.

Encoderler Nasıl Sinyal Oluştururlar?

Encoderler; konum, sayım, hız veya ileti yönünü belirlemek için, geri bildirim sinyali gönderirler. Bu sinyalleri oluşturabilmek için de mekanik, manyetik, optik ve dirençli sistemlerini kullanırlar. Bu sistemlerden en çok kullanılanı ise optik sistemlerdir.

Encoderin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Encoder i pek çok alanda işlevsel görmek mümkün. Serv motorları ve sitemlerinde, presleme makineleri ve vinçlerde, paketleme ve baskı makinelerinde, otomasyon sistemlerinde, CNC tezgâhlarında, medikal makine ve cihazlarda, deri ve tekstil işleme makinelerinde, levha işlemleri ve makinelerle beraber daha pek çok alanda enkoder kullanılmaktadır.

Encoder Çeşitleri Neye Göre Belirlenir?

Enkoderler, şaftın bağlantı şekline göre çeşitlendirilmiştir. Encoderin sinyal algılama şekli de manyetik ve optik algılama olarak iki farklı çeşittir. Bununla beraber, pozisyon konum belirlemede de absolute, yani mutlak ve incremental, yani artımsal encoderler bulunmaktadır. Arıtımsal encoderler, antenlerde, endüstriyel robotlarda, CNC tezgâhlarında ve sayılabilecek pek çok alan ve cihazda kullanılmaktadır.

Yaşamın pek çok alanında kullanılan bu parçaları doğru adreslerle ve doğru seçeneklerle temin etmek gerekmektedir. Hangi alanda hangi encoderi kullanacağınızı ve alışveriş tercihinizi belirlemekte güvenilir alışveriş noktaları ve markaları tercih etmelisiniz. Bu noktada, Arkotek Elektronik farklı alanlarda, farklı amaçlar için kullanacağınız encoder çeşitleri ile sizlere alışverişiniz sırasasında yardımcı fikirler sunmaktadır.

Encoder Çeşitleri Nelerdir?

Manyetik, mekanik, optik ve dirençli teknolojilerden yararlanarak sinyal oluşturan encoderler, şaftının bağlantı şekline göre ikiye ayrılmaktadır. Bu encoderler, milli tip ve delik milli tip olarak belirmektedir. İhtiyacınız olan ürün alışverişinizde ise Arcotek Elektronik, sizlere kaliteli ve güvenilir seçenekler sunmaktadır.

Encoder Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Encoder seçimlerinizi hangi kriterlere göre yapmalısınız? Öncelikle encoderlerin her dönüşte ürettiği pals sayısına dikkat etmelisiniz. Kategori olarak milli mi yoksa delik milli endocer mi olacağına karar vermelisiniz. Uzunluk ve çap derinliği ile boyutuna dikkat etmelisiniz. Çalışılacak ortama göre, alüminyum, abs, çelik gibi malzemeler arasından tercih yapmalısınız.

Arkotek Elektronik Encoder Fiyatları Nelerdir?

 Arkotek Elektronik, sunduğu pek çok elektronik devre cihazları içerisinde encoder ürünlerinde de sizlere,  uygun fiyat ve ödeme koşulları sunmaktadır. Arkotek Elektronik,  encoder fiyat değeri ile bütçenizi zorlamayan bir alışveriş fırsatı sunmaktadır. Uygun fiyata, yüksek performanslı encoderler için siz de Arkotek’in ürün kataloğunu inceleyebilirsiniz.

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.